Contactactavond

Verslag Contactpersonenavond Buurtvereniging Het Oosten op 10 september 2014.

 

De jaarlijkse contactpersonenavond werd dit keer gehouden in het sfeervolle Planetariumcafé. De ontvangst door het bestuur en onze gastheer, Eelco Bootsma,  was voortreffelijk. Onder het genot van een kopje koffie of thee met een heerlijke punt appeltaart, opende onze voorzitter Teatske de vergadering.De bespreking van de agendapunten verliep zoals gewoonlijk vlot. Iedere contactpersoon, het merendeel vrouwen en ook 1 heer, konden bij de verschillende punten hun opmerkingen/suggesties kwijt. Deze avond wordt ook benut om elkaar “tips en trucs” te geven, dus heel waardevol. Wat voor ons als contactpersonen belangrijk is dat onze  buurtgenoten er aan denken LIEF EN LEED met ons te delen. Dat helpt ons enorm om als buurtvereniging attent te kunnen zijn als dat nodig en leuk(!) is.Het ophalen van het oud papier wordt ook ieder jaar besproken. De inkomsten hieruit zijn voor onze vereniging van levensbelang, dus een goede en betrouwbare structuur van “ophalers/lopers” voor het oud papier mag niet omvallen.  Over het algemeen loopt dit goed, maar het blijft voor en het bestuur én de contactpersonen een zaak van aanhoudende aandacht. Na afloop van het officiële gedeelte volgde het informele deel van de avond.Op de uitnodiging voor deze vergadering was door het bestuur al aangekondigd dat er na de reguliere vergadering een VERRASSING  zou zijn.Contactavond 2014 1
En een verrassing was het zeker. Wij hebben in de keuken van het Planetariumcafé een workshop  van Eelco gevolgd. De werktitel van de workshop was SAMEN STERK. De ondertitel was Met Hollandse groenten en fruit aan het werk.
In de huidige tijd is het voor de Hollandse telers lastig om hun groenten en vruchten goed weg te zetten, want denk hierbij aan de boycot van oa Rusland van Nederlandse producten.  Daarom hebben verschillende bedrijven uit de tuinbouw sector zich verenigd om iedereen meer Nederlandse groente en fruit te laten consumeren. Op de site stichtingsamensterk.nl staan diverse recepten die én heel lekker zijn én heel makkelijk om te maken. Een aanrader!
Wij hebben genoten van Eelco , die met een vaardige hand en een kwinkslag in korte tijd de heerlijkste Nederlandse tapas op tafel zette. De hoofdingrediënten, uiteraard allemaal van Nederlandse bodem, waren tomaten, komkommers, champignons en peren. Het enige wat wij als contactpersonen hoefden te doen goed opletten bij de bereiding en daarna smullen maar!

contactavond 2014 3

Het was weer een gezellige en wel geslaagde avond, namens alle contactpersonen schrijf ik:
Bestuur dankjewel en tot een volgende keer!

Fokje Ytsma, contactpersoon Leeuwarderweg.