Biljartkampioenschap Het Oosten tegen Het Westen

Biljartkampioenschap Het Oosten tegen Het Westen

Iedere dinsdagavond in Stadscafé de Notaris speelt een club met leden uit zowel het Oosten als het Westen. Na enkele drankjes, grootspraak, serieus en slap praat, ontstond in de loop van een clubavond het idee om een duel aan te gaan tussen biljarters uit het Oosten en het Westen.

Afgelopen zaterdag zestien november was het dan zover. Dertien biljarters uit elke buurt hadden zich opgegeven, dus totaal zesentwintig , en gingen met elkaar de strijd aan. Na enkele discussies of de moyennes wel klopten en of de wedstrijdleider niet partijdig zou zijn omdat deze in het Oosten woont konden de eerste wedstrijden om 13:30 van start gaan. Iedereen speelde twee wedstrijden op een enkeling na drie wegens uitval. Je kon merken dat de spanning om te snijden was en dat menig biljarter uiterst zijn of haar best deed. Dat werd even ontbroken omdat Sinterklaas en zijn Pieten langs het café liep en even later ook nog enkele Pieten binnen kwamen om pepernoten te strooien.

Tijdens de wedstrijden verzorgde barman Karel de deelnemers van hapjes en drankjes en na de eerste ronde wedstrijden had hij soep en broodjes klaar staan voor alle deelnemers en werd er gepauzeerd. Deelnemers vroegen geregeld aan wedstrijdleider Skabuur of hij de tussenstand wilde delen maar hij kon hier niets over mededelen en hield de spanning erin.

Nadat de inwendig mens voorzien was werd de 2e ronde gespeeld. Het bleef spannend tot de laatste wedstrijd omdat niemand behalve Skabuur de tussenstand wist. De laatste wedstrijd was tegen 19:00 afgelopen en werd meteen de prijsuitreiking gedaan. Skabuur nam het woord en kon vertellen dat na de eerste wedstrijden het Westen voorstond en later het Oosten de leiding overnam. Maar pas bij de laatste wedstrijden nam het Westen de leiding weer op zich en gaf deze niet meer weg. De wisselbeker is met het Westen mee naar huis gegaan.

Er wordt terug gekeken op een gezellig middag. Volgende jaar wordt er weer gestreden om de wisselbeker.

Stadscafé de Notaris wordt bedankt voor de goede verzorging en Skabuur voor zijn inzet als wedstrijdleider.