Paasbingo

Paasbingo

Maandagavond 10 april was er weer de jaarlijkse Paasbingo van buurtvereniging Het Oosten. Hoewel ik nog nooit iets gewonnen heb met een bingo ben ik wel altijd van de partij als er bingo is van de buurtvereniging. Het is gezellig, heel goed verzorgd en je bent er even uit in een prachtige locatie, wat wil een mens nog meer.
Zoals altijd werd iedereen hartelijk verwelkomd door Aly Hoekstra en Merel Zeilstra die de organisatie voor hun rekening hadden genomen. Martine Sipma-de Vries van Stadscafé de Notaris had allerlei lekkers op de bar uitgestald, zodat een ieder iets kon nemen waar hij of zij trek in had. Ikzelf ben nogal een zoetekauw dus een chocalade-eitje of een schuimpje was goed aan mij besteed.

Onder de bezielende leiding van de jarige Nico van der Woude ging de bingo van start. Vlot werden de nummers genoemd en tot mijn grote verbazing had mijn man Gerrit gelijk al een leuke prijs te pakken. Een fles wijn en een set glazen dus dat wordt genieten met Pasen. De volgende ronde won ikzelf zowaar. Een bijzettafeltje voor buiten. Nu kunnen we de wijn en de glazen mooi op het tafeltje uitstallen. Daarna won Joke uit Tzum nog een heel groot badlaken. Zij gaat binnenkort naar Spanje en dat badlaken gaat mee. Onze avond kon niet meer stuk.
In de volgende rondes gingen de prijzen naar andere aanwezigen. Het zou ook te gek zijn als alle prijzen onze kant op zouden komen. Veel mensen gingen naar huis met prijzen als een windlicht, een butler, een étagère, flessen wijn met glazen, kortom mooie, leuke dingen voor de komende zomerperiode.
Op het eind natuurlijk de hoofdprijs. Deze keer echter niet één hoofdprijs, maar twee hoofdprijzen. De eerste grote prijs won Willem Miedema; hij was zichtbaar verguld met deze prijs en dat mocht ook wel, een hele mand vol met lekkers. Hij kan genieten met Pasen en ook nog mensen uitnodigen, want voor een mens alleen is het wel wat veel. Bovendien gedeeld geluk is dubbel geluk toch.

Toen de eindronde. Het leek er eerst helemaal niet op dat ik zou winnen. De nummers die genoemd werden, stonden niet op mijn kaart. Maar ineens, ja hoor, het ging als spoor en voor ik het wist had ik de kaart vol. Bingo! Maar ik was niet de enige, we moesten erom loten. Wat een geluk had ik deze avond, ook nog de hoofdprijs: een dinerbord ter waarde van € 50 te besteden bij de Poort van Franeker. Nou zoals eerder gezegd, ik ben een zoetekauw, maar ook een lekkere eter dus die prijs is op mijn lijf geschreven. Dat wordt genieten!

Aly, Merel, Nico en Martine en alle aanwezigen, bedankt voor de gezellige avond en ik wens jullie allemaal een hele fijne zomer in goede gezondheid en alle geluk van de wereld.

Groet,
Henny de Vries-Kleene

Maandagavond vond in de bar Notaris de traditionele Paasbingo van de Buurtvereniging Het Oosten. Een dertigtal buurtbewoners kregen bij aankomst een bakje koffie of thee met cake aangeboden. Ook kregen wij een rolfluitje omdat Nico jarig was.De zaak was versiert met vlagjes en ballonnen .Toen Nico bingo begon te draaien werd hij toegezongen en toegefloten.Diny en Aly  hadden weer mooie prijzen verzameld. Flessen wijn met glazen , tuinbankjes en mooi sierkaarsen met lichtjes. Er was zelfs iemand die 2 van die mooie prijzen won en er weer een beschikbaar stelde voor een staande bingo.De 2 laatste hoofdprijzen waren een dinerbon bij de Poort van Franeker te besteden en levensmiddelen mand. Mevr de Vries won de dinerbon en ik ( Willem Miedema ) de mand met levensmiddelen . Het was gezellig en om Half elf bedankte Nico en Aly  iedereen voor weer een geslaagde avond. En dan maar tot de kerstbingo. Wel thuis.

 Groet,een van de prijswinnaars Willem.